.

s

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ (http://omiros.gr/) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΠΛΕΥΡΩΝ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΗΣ ΑΝΔΡΑΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΠΛΙΔΗ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑ'Ι'ΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΔΟΥΛΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ ΝΤΙΝΟ ΑΝΔΡΑΚΑΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΡΩΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΠΛΕΥΡΩΝ.


Ο ΟΜΗΡΟΣ ιδρύθηκε το 1946 από μια ομάδα προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής μεταξύ αυτών ο Δημήτριος Αβραμίδης εμπνευστής της ίδρυσής του και Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. μέχρι το 1979, ο ακαδημαϊκός Δημήτριος Λαμπαδάριος, η δημοσιογράφος-λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη, οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Ι. Κουγιουμτζέλης, Θ. Αναγνωστόπουλος - Πρύτανης, ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου Μανώλης Καλομοίρης, ο συγγραφέας Στρατής Μυριβίλης και αρκετοί άλλοι. Η φιλοσοφία και οι αξίες αυτών των ανθρώπων έβαλαν τα θεμέλια για τους ιδρυτικούς σκοπούς κα τους στόχους.

Με την πάροδο των ετών ο ΟΜΗΡΟΣ καθιερώθηκε ως πρότυπο ινστιτούτο ιδιωτικής εκπαίδευσης της χώρας μας ξεχωρίζοντας για τη συνεισφορά του σε διάφορους τομείς έρευνας και καινοτομίας καθώς και ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικής ευθύνης.

Με την έναρξη της δεκαετίας του '80 και την έκρηξη των νέων τεχνολογιών, οι ανάγκες της αγοράς δημιούργησαν νέες συνθήκες και ο ΟΜΗΡΟΣ από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, λειτούργησε τμήματα εκπαίδευσης της πληροφορικής, επεκτείνοντας σταδιακά τις δραστηριότητές του σε περισσότερους τομείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, αποκτώντας σήμερα ένα ευρύ φάσμα πιστοποιητικών και πτυχίων με κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες.

Σήμερα, 65 χρόνια αργότερα, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει ενσωματώσει στο δυναμικό του:

- ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ - Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης
- Aegean OMIROS College - Αναγνωρισμένο Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης. Προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια
- 'ARTIS - Εργαστήρι Γραφιστικής & Διακόσμησης
- BEAUTY & HEALTH ACADEMY - Εργαστήρι Σπουδών Ομορφιάς & Υγείας
- KeyCERT - Modern European Certifications - Φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού αναγνωρισμένος απο το Υπ. Παιδείας
- OMIROS NET - Δια βίου μάθηση και εξ' αποστάσεως εκπαίδευση
- ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - Έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου